Lubicka Sport Club

Szülők írták

Örömmel írok néhány mondatot a babaúszás előnyeiről. Mi, pontosabban a Barni nagyon sokat profitált belőle. Azon kívül, hogy egy kellemes családi program, már egészen kicsi kortól rendhez, rendszerhez szoktatja a kicsiket (a szülőket is :) ). A mozgásfejlődése nagyon nagy mértékben az úszásnak köszönhetően indult be igazán. Az immunrendszerét is hihetetlen módon erősítette, amíg otthon voltunk sem volt beteges, de a bölcsődei 1 év alatt 1 napot hiányzott, a tavalyi évben az óvodából pedig egyet sem. A vízbiztonság amit a babaúszás által megszerzett, olyan képesség, ami nagyobb biztonságérzetet ad például egy balatoni nyaralás alatt is. Amikor pedig átkerültük úszó edző kezei közé, 1 hónap alatt a kezdő csoportból a középhaladón keresztül a haladó csoportba kerültünk.

Üdvözlettel: F. Kállai Gabriella (Fejes Barnabás anyukája)


Már a második gyermekünkkel járunk úszni. Bence és Marci is nagyon szeretik a vizet és a foglalkozást is. Amellett, hogy nagyon jó családi program (olykor nemcsak a szülőknek, hanem a nagybátyónak is), szeretnénk ha mindkét gyermekünk tudna majd úszni, a babaúszás, ehhez nagyon jó alapot ad és adott. Nagyon tetszik benne a családias hangulat, a kedvesség, a szeretet a gyerekek (és persze a szülők) felé. Értékesnek tartjuk, hogy semmi sem kötelező, a gyerekek a saját ütemükben fejlődhetnek. Csak dicséretet, bíztatást kapnak a gyerekek, az önbizalmuknak is jót tesz. Mindenhol így kellene...

Laki Lukács Andrea, Bence és Marci anyukája


Bence 1 ével ezelőtt nem volt még 3 hónapos amikor sok utánajárás után elkezdtük babaúszásra hordani, mert megtudtuk több helyről, hogy igen jó hatással van a gyermekek fejlesztésében. Amikor először elvittük babaúszásra csak kipróbáltuk hogy viseli, láttuk rajta hogy élvezi. Folyamatosan hordani kezdtük, meg volt benne még az ösztön, nem volt semmi gond a vízben való játszással és merüléssel sem. Aztán jött a félős korszak amikor a merülést nem igazán akarta, nem hagytuk abba, csak megbeszéltük az oktatókkal hogy nem erőltetjük, gyakoroltuk itthon ahogy mondták. Aztán vártam egy kicsit próbáltam elterelni a figyelmét róla játékosan, aztán újra megbátorodott, most már tudja mikor mi következik és merüléskor még bele is teszi az arcát és a fejét a vízbe. Azóta is járunk nagyon sokat fejlődik, sokkal gyorsabban, látványosabban. Gyorsan elsajátít dolgokat, nagyon mozgékony egész pici kora óta, 7 hónaposan kimondta az első szavát hogy baba. 9 és fél hónaposan egyedül elindult. Most kb 10-12 szót elég érthetően mond. Gyorsan barátkozik, keresi a társaságot, nem ijed meg nagy tömegben sem, imádja a vizet, alig várja hogy a medencében lehessen. És ami a számunkra a legfontosabb, eltereli a figyelmét a fogzásról, mert emiatt sokat szenved! Igazi kis vizi csibe!! Nagyon szeretünk járni, egy kis pihenés a számunkra, amíg lehetőségünk engedi járni is fogunk.

Kovács Bence anyukája


Minden alkalommal csodálattal figyelem a foglalkozásokat. Mint szülő ebből sajnos kimaradtam, így eleinte értetlenül álltam a gyakorlatok fűzését nézve. Azonban az első pillanatban éreztem, hogy nagy-nagy tudatosságról és következetességről van szó. Ahogy a szülők ölelgetik (eleinte kicsit féltőn) gyermekeiket az nagyon lenyűgöző. Sajnos a mai világban még a testi kontaktus sem természetes dolog. Van, akit erre is rá kell vezetni. A gyermek fejlődéséhez a simogatás, becézgetés, masszírozás elengedhetetlen. Itt és most, csak a babára kell figyelni, ezzel a nem látható érzelmi kötelékek megerősödnek. Kívánom, hogy érkezzen el az idő, amikor teljesen természetes dolog lesz, hogy minden család a gyermek megszületését követő első hónapokban szinte kötelező közös programnak élheti meg a babaúszást.

Szabó Csilla, óvónő és barátnő