Lubicka Sport Club

Kisfiam Washingtonban született, ahol hat hetes korában kezdtük el a babaúszás foglalkozások látogatását. Először érdeklődő és aktív szülőként vettem rész az órákon, majd a tanfolyamok elvégzése után mint úszás és babaúszás oktató vezettem azokat. Mikor 2002-ben hazaköltöztünk Kaposvárra, az akkor egy éves fiamnak kerestem lehetőséget a babaúszás folytatására, de városunkban nem volt ilyen. Ez adta az ötletet a babaúszóklub alapítására.

Foglalkozásaink így az amerikai "waterbabies - water safety" methodikájára épülnek, sok saját gyermeken kipróbált és jól bevált gyakorlat kiegészítésével. Céljaink közé tartozik, hogy a babák megismerjék és megszeressék a nagyobb vizet, szeretnénk folyamatos lehetőséget biztosítani a babák vízzel való barátkozására, ismerkedésére. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a babák és szülők egyaránt jól érezzék magukat a foglalkozások alatt. A babák saját tempójukban haladhatnak, az óra első felében bemutatott gyakorlatokat mindenki szabadon gyakorolhatja később, természetesen segítséggel. A játékos feladatok alatt észrevétlenül fejlődik a baba egyensúlya, mozgáskoordinációja, izom és idegrendszere. A foglalkozások hatására javult az étvágy és az alvás, fejlődik a baba immunrendszere.

A kezdő és haladó, ebihal és kisbéka csoportjainkban életkor és "vízitapasztalat" alapján elosztott kislétszámú csoportokban foglalkozunk a babákkal. A csoportos foglakozások a baba (és a szülők) szocializációjára is jó hatásúak, könnyebb lesz hatásukra a közösségi beilleszkedés. A kisebbek és nagyobbak fejlődését, tanulását, játékát életkoruknak megfelelő vízijátékok, eszközök segítik. A tanulás és fejlesztés mellett nem elhanyagolható, nagyon fontos célunk még, hogy rohanó világunkban a családok számára biztosítsunk egy fél órát, amit együtt tölthetnek kikapcsolódással, lazítással, játékkal. Ennyi mindenkinek jár

Nem célunk, hogy a babákat önálló úszásra oktassuk.